Postări populare

vineri, 14 ianuarie 2011

Farmec intre franturi de viata...

Departe(sau…aproape) exista un loc in care se intalnesc toate visele oamenilor.
Acolo exista o mana magica peste care se depun toate visele umanitatii.Nu este nevoie de o a doua mana.Se descurca singura sa tina greutatea fiecarui vis.Din degetele ei se naste un soi straniu de magie ce lipeste un vis de un altul:doua vise asemanatoare devin unul singur.Unul singur in cautare de un alt vis singuratic, in dorinta de uniune pura, de scanteie ademenitoare, de abis alb.
La finele acestui spectacol celest mana se scutura si arunca-n lume cele cateva vise ramase din impreunarea tuturor viselor umanitatii.Ele simbolizeaza profunzimea si totodata stralucirea existentei umane.
Sunt scrise in pagini de aur, in franturi de cuvinte, lipsesc litere, silabe, uneori lipsesc taceri sau semne de intrebare.Sunt imprastiate prin lume;haotic, sub aripa vanturilor colinda:invadeaza, rascolesc, iubesc, parasesc.Nu ajungi vreodata sa citesti totul.
Viata e o ghicitoare….
raspunsul e undeva in umbra sufletului tau.Nu…umbra sufletului tau nu este ca o umbra de copac.Este o nemarginita lumina pulsand viata.

In viata nu le poti avea pe toate caci nu ai mai fi om.Nu ar mai fi farmecul paginii rupte din cartea existentei tale.Farmecul sau tortura sunt totuna, se unesc ca petalele rozei cu spinii ce prind radacina si prin aceeasi tulpina respira suflul vietii.
In viata poti avea franturi azi, maine pagini intregi sa te copleseasca de prea mult noroc:un noroc absurd ce nu te lasa sa vezi albastrul cerului.Franturi..pentru ca tu esti o frantura de viata.Pastreaza-ti frantura sortita, gasita, rastalmacita.Nu o citi!S-ar putea sa nu intelegi la inceput, priveste-i stralucirea numai!Las-o pe ea sa te citeasca, ai atatea cuvinte lipite de suflet.
A avea poate deveni a fi oricand privesti in ochi farmecul elementului lipsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu